marți, 25 octombrie 2011

Chingi de ridicare si ancorare

Chingile de ridicare si ancorare sunt dispozitive si sisteme de legare si fixare utilizate in transport marfa. Aceste chingi sunt echipate cu accesorii facute din otel zincat sau vopsit pentru o mai mare rezistenta la intemperii si sunt produse in conformitate cu normele europene (EU) Exista mai multe tipuri de chingi cu diverse functii si forma utilizate ca sisteme de ridicare sau sisteme de ancorare. In urmatoarele o sa enumar categoriile de utilizare a acesto chingi si modul lor de flolosire.

Chingi de ridicare

Chingile de ridicare sunt chingi (curele) chingi cu tesut plan si curele rotunde toate produse din tesut poliester (PES), poliamida (PA) si polipropilena (PP) Unele chingi sunt echipata la capete cu diverse accesorii cum ar fi carlige sau inele pentru fixarea marfurilor.
O alta categorie este fara accesorii la capetele lor fiind terminate in ochiuri, aceste chingi sunt chingile de ridicare plate.

Sisteme de ancorare

Sistemele de ancorare sunt chingi, lanturi sau bara cu functia de ancorare marfa utilizata in fixarea marfii pe camioane sau autocamioane pentru siguranta transportului. Chingile de ancorare sunt echipate la varfuri cu carlige, iar strangerea se face cu ajutorul mecanismului cu clichet, sistem de franare cu posibilitatea reglarii a fortei de strangere.

Cabluri de otel

Cabluri de otel flexibile sunt utilizate pentru ridicarea de greutati foarte mari, capetele fiind echipate cu caccesorii cabluri, ochiuri si carlige


Lanturi de ridicare

Lanturile de ridicare sunt sisteme de ridicare raspandite datorita durabilitatii si rezistenta mare la uzura, coroziune si la temperaturi. Pot fi gasite cu capetele echipate cu accesorii lanturi, carlige si ocheti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.