miercuri, 6 februarie 2013

Asigurarea marfurilor cu chingi de ancorare marfa

In timpul transportului marfa trebuie ancorata si fixata cu sisteme de ancorare si fixare marfa, cu chingi de ancorare si fixare. Aceste chingi de ancorare si fixare asigura imobilizarea obiectelor mari ca in timpul transportului sa nu se deplaseze din cauza inertiei dezechilibrand vehicolul.

Chinga sau chingile de ancorare se aleg in functie de masa obiectului ce trebuie fixat si ancorat, pe fiecare chinga in parte este scris puterea de ancorare pe care poate exercita. Astfel este foarte usor sa stabilim, de cate chingi avem nevoie pentru ancorarea obiectului transportat.

Utilizarea chingilor de ancorare


In functie de greutatea obiectului se alege un numar suficient de chingi de ancorare si fixare marfa, vezi exemplu, si se aseaza paralele la o distanta egala pentru a exercita o forta egala pe toata suprafata obiectului, dupa care cu ajutorul sistemelor de strangere de tip clichet se strand pe rand fiecare cu o strangere aproximativa. Dupa ce toate chingile au fost puse pe locul lor si stranse, din nou se iau la rand toate chingile de ancorare si se strang din nou pana avem fixarea suficienta a obiectului transportat.

Inainte de instalare, chingile de ancorare si fixare trebuie verificata din punct de vedere calitativ sa nu prezinte degradare sau subtiere a chingii. Utilizarea chingilor degradate pot duce la accidente si la deteriorarea obiectului transportat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.