vineri, 2 decembrie 2011

Sisteme de ancorare

Sistemele de ancorare sunt cele responsabile cu asigurarea si fixarea incarcaturii in timpul operatiunii transportului de marfa. Pentru acestea sunt utilizate chingi de ancorare si fixare marfa echipate cu sisteme de agatare multiple si sisteme de fixare integral pe franare si ancorare. In mare constructia chingilor este asemanatoare, se compune din doua chingi cu doua carlige la capete si mecanismul de tensionare numit si mechanismul cu clichet.

Chingile da ancorare sunt de mai multe tipuri si constructii, difera materialul tesaturii chingii sau echipamentul cu care este dotat. Unele chingi in locul carligelor standard pot fi utilizate cu alte tipuri de accesorii si sisteme de agatare cum ar fi inele sau carlige speciale. Materialul chingilor standard este o tesatura textile din poliester foarte rezistent si cu dilatatie mica, pentru ca in timpul utilizarii sa nu se slabeasca din strangere asigurand o siguranta foarte mare.

Sistemele de fixare din capetele chingilor, carlige sau inele, asigura fixarea de caroserie a obiectelor transportate. Fixarea propriu zisa se face cu ajutorul tensorului, a mecanismului cu clichet pana la fixarea dorita. Exista mai multe tipuri de tensori, cele standard utilizat cu chingi normale sau cele speciale cu maner lung care asigura o tensionare mai mare a chingii speciale utilizate la acest tip de tensor. In utilizarea chingilor este foarte important sa alegeti corect tipul de chingi, lungimea si modul de ancorare a chingilor cat si numarul lor utilizate pentru ancorarea greutatii transportate.

Pentru o alegere mai buna atasam unele simboluri utilizate pentru identificarea chingilor:
PES - chinga din material poliester, culoarea etichetei este albastra
PA - chinga din material poliamida, culoarea etichetei este verde
PP - chinga din material polipropilena, culoarea etichetei este maro

Pe eticheta chingii mai trebuie sa identificam lungimea utila in metri, anul de fabricatie, semnul de identificare a producatorului si condul Normelor Europene care atesta calitatea produsului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.